Το Γνώσεις.gr είναι ο πιο σύγχρονος διαδικτυακός τόπος για τον διαμοιρασμό γνώσεων πάνω σε κάθε τομέα της ζωής. Γνώσεις για την Επικαιρότητα, το Στυλ και τη Ζωή των ανθρώπων, Εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, γνώσεις για Συνταγές, για Αστεία και για την Αστρολογία. Κάθε λογής γνώση βρίσκεται στο gnoseis.gr. Εγγραφείτε, συνδεθείτε και δημιουργήστε τις δικές σας μοναδικές γνώσεις γύρω από τον αγαπημένο σας τομέα και διαμοιραστείτε τις γνώσεις αυτές με ανθρώπους από όλόκληρο τον κόσμο. Και μην ξεχνάτε: "Η γνώση είναι δύναμη..."

Λουλούδι της ερήμου - Desert flower

Share |
9.25
Μέσος Όρος Ψήφων: 9.3 (12 votes)
Η Ψήφος σας: None
Σχετικά Βίντεο: 

Περίληψη

Η δωδεκάχρονη Γουόρις ζει σ' ένα χωριό νομάδων στην έρημο της Σομαλίας. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας της έχει αποφασίσει να την παντρέψει με έναν εβδομηντάχρονο βοσκό, το σκαει από τους δικούς της και πηγαίνει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου να βρει τη γιαγιά της. Εκείνη όμως, ντροπιασμένη από την συμπεριφορά της εγγονής της, δεν την κρατά κοντά της αλλά τη στέλνει στο Λονδίνο, να δουλέψει ως καθαρίστρια εσώκλειστη στην πρεσβεία της Σομαλίας κοντά σε κάποιους συγγενείς. Για τα επόμενα χρόνια, η νεαρή Γουόρις ζει σε κατάσταση αιχμαλωσίας μέσα στην πρεσβεία μέχρι την ημέρα που ξεσπά εμφύλιος στην πατρίδα της και όλοι οι αξιωματούχοι τρέπονται σε φυγή. Ξαφνικά βρίσκεται να περιφέρεται μόνη, με μια βαλίτσα με τα ελάχιστα υπάρχοντά της στο χέρι, για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου. Με τη βοήθεια της Μέριλιν, μιας κοπέλας με την οποία γνωρίστηκε τυχαία και η οποία την πήρε να μείνει μαζί της, βρίσκει δουλειά σε ένα εστιατόριο. Σύντομα η τύχη θα της χαμογελάσει όταν τραβά την προσοχή του διάσημου φωτογράφου Τέρι Ντόναλντσον και από εκείνη τη στιγμή η ζωή της θα αλλάξει για πάντα...

Η παραπάνω ταινία καθώς επίσης και το τρέιλερ του έργου ανήκουν στην κατηγορία Τέχνες -> Κινηματογράφος, προβάλεται από το villagecinemas.gr και είναι μία μοναδική προσφορά γνώσης από την συντακτική ομάδα του Γνώσεις.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: ΣΕΡΙ ΧΟΡΜΑΝ
Σενάριο: ΣΕΡΙ ΧΟΡΜΑΝ
Ηθοποιοί: ΤΙΜΟΘΙ ΣΠΟΛ , ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΚΙ , ΣΑΛΙ ΧΟΚΙΝΣ , ΛΙΑ ΚΕΜΠΕΝΤΕ , ΤΖΟΥΛΙΕΤ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ , ΚΡΕΓΚ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ , ΣΑΡΑΓΙΑ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛΙ ΣΕΓΚΟ
Διάρκεια: 124 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010
Χρονολογία παραγωγής: 2009
Είδος ταινίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ
Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΩ 13

EXTRA!

ΓΟΥΟΡΙΣ ΝΤΙΡΙ: η ΖΩΗ της, η ΚΑΡΙΕΡΑ της, το ΙΔΡΥΜΑ της:

H Γουόρις Ντίρι γεννήθηκε το 1965 στην έρημο της Σομαλίας, κοντά στα σύνορα με την Αιθιοπία. Στην ηλικία των 5 ετών υπέστη την απάνθρωπη διαδικασία του ακρωτηριασμού των γεννητικών της οργάνων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περίπου 6.000 κορίτσια πέφτουν θύματα αυτού του βάναυσου εθίμου κάθε μέρα. Στα 13 της, η Γουόρις το έσκασε από την οικογένειά της και έναν υποχρεωτικό γάμο και κατέληξε να εργάζεται ως καθαρίστρια στο Λονδίνο. Στα 18 της, την ανακάλυψε ο διάσημος φωτογράφος Τέρενς Ντόνοβαν και ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο. Έγινε το πρώτο μοντέλο από την Αφρική που υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με την εταιρεία καλλυντικών Revlon και έγινε εξώφυλλο στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας. Αργότερα εμφανίστηκε στο πλευρό του Τίμοθι Ντάλτον στην ταινία JAMES BOND: THE LIVING DAYLIGHTS.
Σε συνέντευξή της στη διάσημη δημοσιογράφο Barbara Walters του NBC, η Γουόρις αποφασίζει να μιλήσει για το σκληρό και φρικτό τελετουργικό του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων και τη δική της εμπειρία. Ένα παγκόσμιο κύμα συμπάθειας και διαμαρτυρίας ακολούθησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν την έχρισε Ειδική Πρέσβειρα του ΟΗΕ. Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων ασκείται κυρίως στην Αφρική, σε αραβικές χώρες και την Ασία, αλλά εξακολουθεί συχνά να ασκείται και από οικογένειες μεταναστών στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.
Το 1997 κυκλοφόρησε η βιογραφία της "Λουλούδι της Ερήμου". Το βιβλίο έτυχε τεράστιας επιτυχίας, μεταφράστηκε σε πενήντα διαφορετικές γλώσσες και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από έντεκα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Ακολούθησαν τα βιβλία "Αυγή στη Έρημο", "Τα παιδιά της Ερήμου" και "Γράμμα στη μητέρα μου".
Το 2002 εγκαινίασε το Waris Dirie Foundation με έδρα στην Αυστρία. Το ίδρυμα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία σε όλο τον κόσμο για εκστρατείες για την ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης κατά του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων των γυναικών και παρέχει υποστήριξη σε υπάρχουσες καμπάνιες, καθώς και στα θύματα του Α.Γ.Γ.Ο. 
Τον Φεβρουάριο του 2005, η Γουόρις Ντίρι συναντήθηκε με 25 υπουργούς από τα κράτη μέλη της Ευρώπης σε ένα συνέδριο για να συζητήσουν μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Μετά από αυτή τη διάσκεψη, οι νόμοι έγιναν αυστηρότεροι σε πολλές χώρες. Η Γουόρις Ντίρι έχει συναντήσει πολλούς κορυφαίους ευρωπαίους πολιτικούς για τους σκοπούς του Ιδρύματός της και κατάφερε ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εισάγει στην ατζέντα της (για πρώτη φορά στην ιστορία της) την καταπολέμηση του ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων. Λόγω ασφυκτικής πίεσης από τη διεθνή κοινότητα, 14 αφρικανικά κράτη έχουν απαγορεύσει τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των γυναικών από το νόμο από το 2007. Υπάρχουν 150 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο (πηγή: UNICEF 2006) με σοβαρά ψυχολογικά τραύματα και για αυτά τα εκατομμύρια των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών που υπήρξαν θύματα αυτής της βαρβαρότητας σε όλο τον κόσμο, η Γουόρις Ντίρι έχει γίνει ένα σύμβολο ελπίδας και δικαιοσύνης. Η Γουόρις Ντίρι έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις για το ανθρωπιστικό της έργο και τα βιβλία της. Το 2007 ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τής απένειμε το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής και πρόσφατα ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο ΙΙος το βραβείο My Way.


~~~
"Παρόλο που ως παιδί έκανα πολλά όνειρα, ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι μια μέρα θα έβλεπα τη ζωή μου στη μεγάλη οθόνη"

"Επιστρέφοντας στην έρημο όλες οι παιδικές μου αναμνήσεις επανήλθαν με τέτοια ένταση και δύναμη που αυτή η εμπειρία με άφησε συγκλονισμένη. Ειδικά τα παιδιά που εμφανίζονται στην ταινία, η Σοράγια που με υποδύεται στην εφηβική ηλικία, το μικρό "αγγελούδι" η Σάφα που έπρεπε να μεταφέρει τόσο πόνο στην οθόνη, και o μικρός Ιντρίς που υποδύεται τον αδερφό μου με μια υπέροχη φυσικότητα"

"Η πρώτη μας συνάντηση πριν χρόνια με τον παραγωγό Πίτερ Χέρμαν δεν ήταν και η πιο ευχάριστη. Ωστόσο, σήμερα έχω να πω πως έδωσε πραγματικά όλο του το είναι για να πραγματοποιηθεί η ταινία. Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία πλημμυρισμένη με εκθαμβωτικές εικόνες της Αφρικής που σου κόβουν την ανάσα. Όσο για τη Σέρι Χόρμαν, τη σκηνοθέτη μας, έδειξε απίστευτο θάρρος όταν ανέλαβε να ξεκινήσει ένα τόσο σύνθετο "ταξίδι". Νόμιζα ότι πιθανότατα κάποια στιγμή θα ερχόμασταν σε σύγκρουση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όμως η διαίσθησή μου, μου είπε να την εμπιστευτώ και να την αφήσω απλά να κάνει τη δουλειά της. Και αυτή δεν θα μπορούσε να την έχει κάνει καλύτερα"

"Λία αδερφή μου, έχουμε τόσα κοινά. Έχεις γίνει κομμάτι του εαυτού μου και η δουλειά σου είναι μεγάλο επίτευγμα"

"Την πρώτη φορά που είδα την ταινία δεν ήταν καθόλου εύκολο να παρακολουθώ τη ζωή μου στη μεγάλη οθόνη. Όταν έφυγα από το σινεμά, ήμουν βαθιά αναστατωμένη αλλά ήξερα ότι αυτή η ταινία μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα που θα πρέπει να μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι: να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια " 
Γουόρις Ντίρι

Κατηγορία: Κινηματογράφος, Τέχνες

Ποιος το είπε: villagecinemas.gr

Ετικέτες: 2009, cinema, desert, Desert flower, flower, Αγγλία, Άντονι Μάκι, Αυστρία, βίντεο, Γερμανία, δωδεκάχρονη, έργο, έρημος, Κατάλληλο άνω 13, Κοινωνικό Δράμα, λουλούδι, Λουλούδι της ερήμου, Μάρτιος 2010, Σάλι Χόκινς, Σέρι Χόρμαν, ταινία, Τίμοθι Σπολ, τρέιλερ

Σχετικές Γνώσεις

Ελπίδα και φόβος

Share |
9.5
Μέσος Όρος Ψήφων: 9.5 (4 votes)
Η Ψήφος σας: None

Η ελπίδα τρέχει γρηγορότερα από τον φόβο.

Τα παραπάνω σοφά λόγια ανήκουν στην κατηγορία Εγκυκλοπαίδεια -> Αποφθέγματα, τα είπε ο Εμμανουήλ Πετρέλλης και είναι μία μοναδική προσφορά γνώσης από την συντακτική ομάδα του Γνώσεις.

Links: Petrellis, Πετρέλλης Διαβάστε περισσότερα »

Κατηγορία: Αποφθέγματα, Εγκυκλοπαίδεια

Ποιος το είπε: Εμμανουήλ Πετρέλλης

Ετικέτες: Emmanouil, Petrellis, γρήγορα, γρηγορότερα, ελπίδα, εμμανουήλ, λόγια, λόγια σοφών, πετρέλλης, σοφά λόγια, ταχύτητα, τρέχω, φόβος

Δε θα σου δώσω την χαρά

Share |
9.6
Μέσος Όρος Ψήφων: 9.6 (5 votes)
Η Ψήφος σας: None

Δε θα σου δώσω την χαρά κι'ας με πονάει η καρδιά μου
να δεις πως εκατάντησες σκουπίδια τα ονειρά μου

Κατηγορία: Μαντινάδες, Τέχνες

Ποιος το είπε: mantinades

Ετικέτες: αγάπη, δεις, δώσω, εκατάντησες, ερωτικοί, καρδιά, μαντινάδες για αγάπη, μαντινάδες για πληγωμένους, όνειρα, πίκρα, πονάει, σκουπίδια, στίχοι, χαρά

Το τέλος των σταθερών υπολογιστών

Share |
8
Μέσος Όρος Ψήφων: 8 (5 votes)
Η Ψήφος σας: None

Το μέλλον των υπολογιστών πρόκειται να είναι οι φορητές συσκευές σύμφωνα με την εταιρία Google η οποία υποστήριξε πως οι σταθεροί (τα λεγόμενα desktops) οδεύουν προς το τέλος τους.

«Σε τρία χρόνια οι σταθεροί υπολογιστές θα είναι ασήμαντοι. Στην Ιαπωνία η αναζήτηση γίνεται μέσω smart phones και όχι desktops», είπε στην Telegraph, o αντιπρόεδρος της Global Ad Operations, John Herlihy. Διαβάστε περισσότερα »

Κατηγορία: Επικαιρότητα, Τεχνολογικές Ειδήσεις

Ποιος το είπε: cosmo.gr

Ετικέτες: desktop, google, internet, on the go, smart phones, Telegraph, αναζήτηση, αντιπρόεδρος, ασήμαντος, διαδίκτυο, Ιαπωνία, κινητό, κομπιούτερ, μέλλον, οδεύω, σταθερός υπολογιστής, τέλος, τεχνολογία, υπολογιστές, υποστηρίζω, φιλοσοφία, φορητές συσκευές

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων - Alice in wonderland

Share |
9.875
Μέσος Όρος Ψήφων: 9.9 (8 votes)
Η Ψήφος σας: None
Σχετικά Βίντεο: 
Λουλούδι της ερήμου - Desert flower-video

Περίληψη

Η Walt Disney Pictures και ο πρωτοποριακός σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον επιστρέφουν με μια επική φανταστική περιπέτεια. 'H AΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ' είναι μια μαγική και ευφάνταστη ανατροπή μιας από τις πιο πολυδιαβασμένες και αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών. Ο Τζόνι Ντεπ υποδύεται τον Τρελο-Καπελά και η Μία Βασικόβσκα είναι η 19χρονη πια Αλίκη που επιστρέφει στον παιχνιδιάρικο κόσμο που είχε πρωτοαντικρύσει όταν ήταν πολύ μικρή, για να ξανασυναντήσει τους παιδικούς της φίλους: τον Λευκό Κούνελο, την Γάτα του Τσέσαϊρ και φυσικά τους Τουιντλντί και Τουιντλντάμ, τον Τυφλοπόντικα, τον Μεταξοσκώληκα και φυσικά τον Τρελο-Καπελά. Η Αλίκη βάζει πλώρη για ένα φανταστικό ταξίδι με προορισμό να βρει το αληθινό πεπρωμένο της και να τερματίσει την κυριαρχία του τρόμου που επιβάλει η Κόκκινη Βασίλισσα. Το πολλών αστέρων καστ επίσης περιλαμβάνει την Αν Χάθαγουεϊ, την Ελένα Μπόναμ Κάρτερ και τον Κρίσπιν Γκλόβερ.

Η παραπάνω ταινία καθώς επίσης και το τρέιλερ του έργου ανήκουν στην κατηγορία Τέχνες -> Κινηματογράφος, προβάλεται από το villagecinemas.gr και είναι μία μοναδική προσφορά γνώσης από την συντακτική ομάδα του Γνώσεις. Διαβάστε περισσότερα »

Κατηγορία: Κινηματογράφος, Τέχνες

Ποιος το είπε: villagecinemas.gr

Ετικέτες: 2010, Alice, cinema, Walt Disney Pictures, wonderland, Αλίκη, βίντεο, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, έργο, ΗΠΑ, θαύματα, Κατάλληλο, Λίντα Γούλβερτον, Λιούις Κάρολ, Μάρτιος 2010, Περιπέτεια φαντασίας, σκηνοθέτης, ταινία, Τζόνι Ντεπ, Τιμ Μπάρτον, τρέιλερ, χώρα

Βάψιμο Πασχαλινών αυγών

Share |
9.16667
Μέσος Όρος Ψήφων: 9.2 (6 votes)
Η Ψήφος σας: None
Σχετικές Φωτογραφίες: 
Κόκκινα Αυγά Πάσχα 2009

Βάψιμο Πασχαλινών αυγών

Υλικά

  • 1 φακελάκι βαφή Ανατόλια
  • Αβγά (όσα θέλετε να βάψετε)
  • 6 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 6 κουτ. σούπας ξύδι

Κατηγορία: Πασχαλινές Συνταγές, Συνταγές για Κυρίως Πιάτο, Συνταγές

Ποιος το είπε: greekcook.gr

Ετικέτες: αλάτι, Ανατόλια, αυγά, βαφή, βάψιμο, βράδυ, βράζετε, εκτέλεση, νερό, ξύδι, πάσχα, πασχαλινά, ποτήρια, σιγανή, υλικά, φακελάκι, φωτιά, χλιαρό

Έφυγε για το μακρινό ταξίδι η γιαγιά του Γιώργου Αλκαίου, Άννα

Share |
6.625
Μέσος Όρος Ψήφων: 6.6 (8 votes)
Η Ψήφος σας: None

Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του Γιώργου Αλκαίου, Άννα

Η πολυαγαπημένη γιαγιά του Γιώργου Αλκαίου, ο άνθρωπος που είχε δίπλα του από παιδί, έφυγε χθες Παρασκευή από τη ζωή. Διαβάστε περισσότερα »

Κατηγορία: Κοινωνικά σχόλια, Στυλ & Ζωή

Ποιος το είπε: troktiko.blogspot.com

Ετικέτες: αδυναμία, άνθρωπος, Άννα, γιαγιά, Γιώργος Αλκαίος, γονιών, δίπλα, έζησε, έφυγε, ζωή, μακρινό, μεγάλη, μεγάλωσε, παιδί, παιδικά, Παρασκεύη, πολυαγαπημένη, συλλυπητήρια, Ταξίδι, Χαλάνδρι, χθες, χρόνια, χωρισμένων

Live Jazz ...βράδυ Τετάρτης στο Roi Mat Restaurant Bar στη Ρόδο [05 Απριλίου 2010]

Share |
10
Μέσος Όρος Ψήφων: 10 (2 votes)
Η Ψήφος σας: None
Event Category: Party - Live Jazz & Oldies
Starts: Wednesday 05 20:00 April 2010
Ends: Wednesday midnight
Location: 84 Iraklidon Ave. - Ixia - Ialysos
Bar - Restaurant: Roi Mat Bar Restaurant
Info: (+30) 2241090844
Reservations: (+30) 2241090844
Όλα τα Nightlife Events & Parties στη Ρόδο για το 2010

 

Διαβάστε περισσότερα »

Κατηγορία: Επικαιρότητα, Κοινωνικές Ειδήσεις

Ποιος το είπε: RodosNightlife.com

Ετικέτες: 5 Απριλίου 2010, 84 Iraklidon Avenue, Jazz, Live Jazz, Live Jazz & Oldies, Nightlife Events & Parties Rodos, Nightlife Events & Parties Ρόδος, Oldies, Roi Mat Ialysos, Roi Mat Rhodes, Roi Mat Rhodos, Roi Mat Rodos, Roi Mat Ιχια, Ρουά Ματ, υπέροχες παραλίες

σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Share |
9.25
Μέσος Όρος Ψήφων: 9.3 (4 votes)
Η Ψήφος σας: None
Σχετικές Φωτογραφίες: 

Την Τρίτη (13/04) στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του τελικού κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό στις 24 Απριλίου.


Εκεί θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την διεξαγωγή του αγώνα, δηλαδή: διάθεση εισιτηρίων, τρόπος μετακίνησης φιλάθλων, χρόνος-τρόπος προσυγκέντρωσης, δρομολόγια προσέλευσης-αποχώρησης, καθορισμό θέσεων στις κερκίδες και των μεταξύ τους κενών τμημάτων και άλλα.

Κατηγορία: Επικαιρότητα, Αθλητικές Ειδήσεις

Ετικέτες: Την Τρίτη (13/04) τα μέτρα τάξης

Κερκυραϊκό μπουρδέτο με χταπόδι

Share |
9.71429
Μέσος Όρος Ψήφων: 9.7 (7 votes)
Η Ψήφος σας: None

Κερκυραϊκό μπουρδέτο με χταπόδι

Περιγραφή
Πικάντικο πιάτο ωραίο για μεζέ και κρασάκι.

Συστατικά

* 1 μεγάλο χταπόδι
* 1 κιλό πατάτες
* 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
* 1/1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό πιπέρι
* 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
* 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

Οδηγίες

1. Σε μία κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό και το ξύδι ζεματάω το χταπόδι για πέντε λεπτά και μετάτο βγάζω και το κόβω κομματάκια. Διαβάστε περισσότερα »

Κατηγορία: Συνταγές για Ορεκτικά και Συνοδευτικά, Συνταγές

Ποιος το είπε: sintagestispareas.gr, Οι συνταγές της Παρέας

Ετικέτες: αποκριάτικο φαγητό, Κερκυραϊκό, κρασί, μπουρδέτο, νηστίσιμα, οδηγίες, Σαρακοστή, συσττικά, χειμωνιάτικο, χταπόδι