Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει... ακόμη κι αν όλα δείχνουν τελειωμένα!!!

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει... ακόμη κι αν όλα δείχνουν τελειωμένα!!!

Ο Οδυσσέας Ελύτης (πραγματικό ονοματεπώνυμο: Οδυσσέας Αλεπουδέλης, 2 Νοεμβρίου 1911 - 18 Μαρτίου 1996) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του '30. Βραβεύτηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο δεύτερος και τελευταίος μέχρι σήμερα Έλληνας που τιμάται με Νόμπελ. Γνωστότερα ποιητικά του έργα είναι τα Άξιον Εστί, ο Ήλιος ο πρώτος και οι Προσανατολισμοί. Διαμόρφωσε ένα προσωπικό ποιητικό ιδίωμα και θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε πολλές ξένες γλώσσες. Το έργο του περιλαμβάνει ακόμα μεταφράσεις ποιητικών και θεατρικών έργων.

Ο Οδυσσέας Ελύτης μέσα από τα γραπτά του εξέφραζε την αγάπη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα, αυτό το διαπιστώνουμε και από τα παρακάτω λόγια του:

"Αν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως, θα μείνει ένα κλήμα, μια ελιά και μια βάρκα. Είναι αρκετά για να ξαναχτιστεί απ' την αρχή."

Αν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως, θα μείνει ένα κλήμα, μια ελιά και μια βάρκα. Είναι αρκετά για να ξαναχτιστεί απ' την αρχή.

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός