7 πράγματα που δεν ήξερες για το πράσινο τσάι

7 πράγματα που δεν ήξερες για το πράσινο τσάι

1. Είναι σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα. Διασπά το λίπος και μάλιστα αυτό που είναι συσσωρευμένο στην κοιλιακή χώρα και βοηθάει στην καταπολέμηση της κατακράτησης, αφού είναι διουρητικό. Αυτό οφείλεται σε ένα συστατικό που περιέχει, την επιγαλλοκατεχίνη η οποία πέρα από τη λιποδιάλυση συμβάλλει σε πολύ περισσότερα.

2. Βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και προλαμβάνει τη συσσώρευση λίπους στα αγγεία.

3. Είναι αντιγηραντικό. Προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, που είναι βασικός παράγοντας γήρανσης του δέρματος και πάλι χάρη στην επιγαλλοκατεχίνη καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες και κατ'επέκταση μειώνονται οι ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης. Μάλιστα η δράση του είναι ανώτερη και της βιταμίνης Ε!

4. Βοηθά στην αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος. Κι αυτό γιατί σκοτώνει τα βακτήρια που απομένουν στο στόμα από τις τροφές.

5. Επειδή είναι "φάρμακο" της φύσης, καλό θα ήταν να μην το παρακάνεις. 2 φλυτζάνια την ημέρα είναι αρκετά εάν θέλεις να δεις τα ευεργετικά οφέλη του.

6. Βοηθά στη μνήμη. Αν και ακόμα δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά, σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν ενδείξεις ότι το πράσινο τσάι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της νόσου του Alzheimer καθώς μειώνει την παραγωγή ακετυλοχολίνης στον εγκέφαλο.

7. Προλαμβάνει το κρυολόγημα. Λογικό, αφού εκτός από πολυφαινόλες και κατεχίνες είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C!

7 πράγματα που δεν ήξερες για το πράσινο τσάι!!!

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός