Καθαριστικό σωληνώσεων για μπανιέρα, νιπτήρα και νεροχύτη

Καθαριστικό σωληνώσεων για μπανιέρα, νιπτήρα και νεροχύτη

Καθαρίστε τις βουλωμένες σωληνώσεις εύκολα, οικονομικά και φυσικά με το πιο απλό (καθόλου χημικό) απορρυπαντικό που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας.

Τι θα χρειαστείτε:
Για τη δημιουργία του θαυματουργού αυτού καθαριστικού θα χρειαστείτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 1/4 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. κρεμόριο (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με μπαχαρικά και είναι μια σκόνη όξινου άλατος που χρησιμεύει πολύ στη ζαχαροπλαστική) και 2 φλ. βραστό νερό.

Βήμα 1ο:
Ξεκινήστε με καθάρισμα
Φορέστε γάντια και “βουτήξτε» κατευθείαν στα βαθιά. Απομακρύνετε τρίχες, υπολείμματα τροφών και βρομιές που συσσωρεύονται στην μπανιέρα, τον νιπτήρα ή τον νεροχύτη.

Βήμα 2ο: Ρίξτε το πρώτο μείγμα
Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά (σόδα,αλάτι, κρεμόριο) και ρίξτε τη μισή ποσότητα μέσα στον προβληματικό σωλήνα.

Βήμα 3ο: Καυτό νερό
Ρίξτε καυτό νερό (2 φλ.) και αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 1 ώρα. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα ρίξτε επιπλέον κρύο νερό για να καθαριστούν οι σωληνώσεις.
Αν δείτε ότι οι σωληνώσεις δεν καθαρίζονται με το πρώτο μείγμα ολοκληρωτικά, τότε μπορείτε να ρίξετε επιπλέον 1 φλ. μαγειρική σόδα στον σωλήνα και 1 λεπτό αργότερα 1 φλ. ξίδι. Αφήστε και αυτό το μείγμα να δράσει για 45-60 λεπτά και στη συνέχεια κλείστε όλες τις τάπες σε μπανιέρα, νεροχύτη και νιπτήρα και γεμίστε με νερό. Τραβήξτε με δύναμη την τάπα και η πίεση του νερού που έχει συσσωρευτεί θα λειτουργήσει ως αποφρακτικό.

Πως να καθαρίσετε τις σωληνώσεις της μπανιέρας, του νιπτήρα και του νεροχύτη με απλά υλικά!

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός