Το μασάζ είναι απαραίτητο για την ζωή μας

Το μασάζ είναι απαραίτητο για την ζωή μας

Ήξερες ότι...

Το μασάζ αποτελεί μια από τις αρχαιότερες μορφές θεραπευτικής αγωγής, ενώ υπάρχουν αναρίθμητες ιστορικές πηγές που μπορούν να το υποστηρίξουν. Με την μία ή την άλλη μορφή του, το μασάζ εφαρμοζόταν στην αρχαία Αίγυπτο, στην Κίνα, στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία Ρώμη κλπ.

Το όνομα προέρχεται από τη Γαλλική λέξη “massage” που μετεφράζεται ως «μάλαξη ή τριβή» ίσως και από τη Λατινική λέξη “massa” που σημαίνει κάτι σαν “ζυμάρι”. Λενε πως το μασάζ προέρχεται από την Ελληνική λέξη “μάσσω” που σημαίνει “χειρίζομαι, ακουμπώ, εκτελώ εργασία με τα χέρια, ζυμώνω”. Βέβαια στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ήδη μια λέξη “ανάτρηψι”.
Σήμερα η αλήθεια είναι, ότι οι περισσότεροι έχουνε το μασάζ στο μυαλό τους σαν πολυτέλεια. Στην πραγματικότητα, το μασάζ είναι πολύ πιο απαραίτητο απ'όσο πιστεύουμε, είτε είναι χαλαρωτικό, είτε είναι τονωτικό. Είναι τόσο σημαντικά τα οφέλη του στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην οξυγόνωση που χρειάζονται οι μύες και στην αναδόμηση των κυττάρων και όλων των οργάνων του σώματος, που στον δυτικό κόσμο οι άνθρωποι κάνουν μασάζ 2 φορές την εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, το μασάζ μας γλιτώνει από ένα σωρό καθημερινές δυσκολίες, όπως ο πονοκέφαλος, το άγχος, η κούραση και πολλά άλλα. Είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και χαλάρωσης του σώματος, με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία... Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ενισχύσετε την αντοχή και την ενέργειά σας.

11 λόγους για τους οποίους πρέπει να το βάλουμε στη ζωή μας.

1. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία διοχετεύει με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά τα κύτταρά μας.
2. "Κινητοποιεί" το λεμφικό σύστημα, το οποίο αποβάλλει τα απόβλητα του οργανισμού μας.
3. Τονώνει το ανοσοποιητικό: Μια συνεδρία μασάζ 60 λεπτών φαίνεται πως ενεργοποιεί τα λεμφοκύτταρα που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια. Το μασάζ καταπολεμά τις φλεγμονές, τις αλλεργίες και το άσθμα.
4. Χαλαρώνει τους μύες: Ο πόνος στον αυχένα ή τη μέση οφείλεται συχνά στην πίεση της δουλειάς και την λανθασμένη στάση του σώματος. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης από τους μύες διευκολύνοντας την παροχή οξυγόνου και συντελώντας στη γρηγορότερη επανάκαμψή τους. Όπως υποστηρίζουν θεραπευτές, όσοι πάσχουν από χρόνιο πόνο που οφείλεται σε αρθρίτιδα, ινομυαλγία, δισκοπάθεια, εκφυλιστικές αρθρώσεις κ.α. μπορούν να βρουν ανακούφιση μετά από λίγες μόνο συνεδρίες. Μειώνει αποτελεσματικά το φαινόμενο των σφιγμένων μυών.
5. Μειώνει το στρες: Βοηθά στην απελευθέρωση των σημείων πίεσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται το στρες γιατί μειώνει την παραγωγή της ορμόνης του άγχους, επίσης, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μέχρι και κατά 50%, ενισχύοντας παράλληλα τις ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα ευχαρίστησης, σεροτονίνη και ντοπαμίνη.
6. Ανακουφίζει από τον πόνο: Έχει παρατηρηθεί ότι το μασάζ σε μια πληγείσσα περιοχή, μπορεί να μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το να φτάσουν στον εγκέφαλο. Η ιδέα αυτή ονομάζεται «Θεωρία Ελέγχου της Πύλης». Η πορεία των σημάτων πόνου, ξεκινά από την πληγείσσα περιοχή, προχωρά στο νωτιαίο μυελό και καταλήγει στον εγκέφαλο. Μειώνει το πόνο που προέρχεται από χρόνια προβλήματα όπως η αρθρίτιδα, η ισχιαλγία και οι μυϊκοί σπασμοί.Οι μυϊκοί σπασμοί στον αυχένα, μας δημιουργούν πονοκεφάλους. Με ένα καλό μασάζ στην περιοχή, του λείνουμε το πρόβλημα.
7. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου: Το τακτικό μασάζ, ηρεμεί το μυαλό και αυτό βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, το σώμα βρίσκεται σε χαλαρωτική θέση, κάτι που συντελεί σε μια γενικότερη ηρεμία. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες, το μασάζ αυξάνει τα κύματα του εγκεφάλου που συνδέονται με βαθύ ύπνο. Γι’ αυτό και είναι εύκολο να αποκοιμηθείτε κατά τη διάρκεια του μασάζ.
8. Μας φτιάχνει τη διάθεση αφού αυξάνει την έκκριση της σεροτονίνης, μιας ουσίας που σχετίζεται με την ευτυχία.
9. Αυξάνει την ενέργεια: Αναζωογονεί την ενέργεια του σώματος. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που επιτυγχάνεται με το μασάζ, αυξάνει τη ροή των θρεπτικών συστατικών στο σώμα, κάτι που έχει αντίκτυπο στο συνολικό επίπεδο ενέργειας.
10. Κάνει το δέρμα μας πιο λαμπερό: Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των, ζωτικής σημασίας, θρεπτικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα. Έτσι επιτυγχάνεται υγιής λάμψη στο δέρμα. Κατά τη διαδικασία του μασάζ, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και η επιδερμίδα ανανεώνεται και γίνεται πιο λαμπερή.
11. Επιτυγχάνει την αρμονική λειτουργία του μυαλού, του σώματος και της ψυχής, οδηγεί σε μεγαλύτερη χαλάρωση, σε μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, μειώνει το οίδημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εσύ ξέρεις γιατί το μασάζ είναι αναγκαίο για τη ζωή σου;

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός