Άλμπερτ Αϊνστάιν

Φωτογραφία Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ( Αλβέρτος Αϊνστάιν - Στη Γερμανική γλώσσα: Albert Einstein, Ουλμ, 14 Μαρτίου 1879 – Πρίνστον, 18 Απριλίου 1955) ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στην θεωρητική φυσική. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και όλων των εποχών. Εξέδωσε πάνω από 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις, καθώς και 150 συγγράμματα για το ευρύ κοινό.

Η γέννηση του Άλμπερτ Αϊνστάιν (Αλβέρτου Αϊνστάιν - Albert Einstein)

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (Αλβέρτος Αϊνστάιν - Albert Einstein) γεννήθηκε στο Ουλμ της Γερμανίας την Παρασκευή 14 Μαρτίου 1879 (14/03/1979). Η Οικογένεια του Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν μια φιλελεύθερη, κοσμική και αστική εβραϊκή οικογένεια και οι γονείς του ήταν ο Χέρμαν Αϊνστάιν και η Πωλίν Κόχ.

Ο θάνατος του Άλμπερτ Αϊνστάιν (Αλβέρτου Αϊνστάιν - Albert Einstein)

Στις 18 Απριλίου 1955 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (Αλβέρτος Αϊνστάιν - Albert Einstein) απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσει των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Όταν ο Αϊνστάιν πέθανε, οι επιστήμονες θέλησαν να μάθουν τι ήταν αυτό που τον έκανε τόσο έξυπνο και είχε καταφέρει να έχει ένα τόσο μεγάλο δείκτη ευφυΐας IQ (Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε δείκτη νοημοσύνης IQ 160). Επομένως αφαίρεσαν τον εγκέφαλό του, για να τον μελετήσουν και ανακάλυψαν αργότερα ότι το τμήμα του εγκεφάλου που ευθύνεται για τα μαθηματικά ήταν ασυνήθιστα μεγάλο στο δικό του μυαλό.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν συνδέει το άπειρο σύμπαν και την άπειρη ανθρώπινη βλακεία

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (Αλβέρτος Αϊνστάιν - Albert Einstein) που είχε ιδιαίτερες ανησυχίες για το άπειρο σύμπαν ήταν συχνά καυστικός στους λόγους του και ήταν πάντα διατεθειμένος να συγκρίνει καταστάσεις της Φυσικής με αντίστοιχες ανθρώπινες καταστάσεις δημιουργώντας ιστορικά αποφθέγματα.
Συγγραφέας - Δημιουργός

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο πασίγνωστος Γερμανο-ελβετο-αμερικανοεβραίος θεωρητικός φυσικός που άνοιξε νέους δρόμους για την αντίληψη του κόσμου με την διατύπωση της Ειδικής και της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας (1905) και τιμήθηκε με το Νόμπελ το 1921 για την ανακάλυψη του φωτοηλεκτρικού φαινομένου σε μία από τις διάσημες διαλέξεις του είχε πει τα παρακάτω λόγια:

"Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση."

Συγγραφέας - Δημιουργός