Παιχνίδια για να περάσει ο χρόνος ευχάριστα με τα παιδιά σε "κατάσταση αναμονής".

Παιχνίδια για να περάσει ο χρόνος ευχάριστα με τα παιδιά σε "κατάσταση αναμονής".

Τι έχω στην τσάντα μου;

Αυτό το παιχνίδι είναι και για μένα μια έκπληξη, καθώς στην τσάντα μου πλέον μπορείς να βρεις τα πάντα! Από την ατζέντα μου, το πορτοφόλι μου και τα κλειδιά μου, μέχρι κούκλες, κάλτσες, ένα μισοφαγωμένο μήλο, τα κλειδιά της αποθήκης, 2 και 3 μπουκάλια νερό, μπισκότα και φυσικά τρίμματα, τσιμπιδάκια, παραμύθια και πολλά άλλα όπως καταλαβαίνετε! Αυτή λοιπόν κι αν δεν είναι πρόκληση! Τα παιδιά αρχίζουν να μαντεύουν και αυτός που θα βρει τα πιο πολλά είναι ο νικητής.

Ψέμα ή αλήθεια;

Ο κάθε ένας θα πει μια πρόταση, ή μια ιστορία και οι υπόλοιποι θα πρέπει να μαντέψουν αν λέει ψέματα ή αλήθεια. Παιχνίδι με πολύ γέλιο, καθώς τα μικρά παιδιά θα πουν απίστευτα σουρεαλιστικές ιστορίες που για να τις θυμάστε θα πρέπει οπωσδήποτε να τις σημειώσετε κάπου!

Μη γελάσεις

Κάθεστε αντικριστά με το παιδί σας και κοιταζόσαστε κατάματα. Ο πρώτος που θα γελάσει έχει φυσικά χάσει.

Τα γράμματα

Σκεφτόμαστε λέξεις που αρχίζουν από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Για να το δυσκολέψουμε και να το κάνουμε λιγάκι πιο ενδιαφέρον μπορούμε να ορίσουμε και μια κατηγορία, για παράδειγμα ζώα που αρχίζουν από «Α».

Κορώνα ή γράμματα

Κλασικό και ίσως να το βαρεθείτε νωρίς, αλλά καλό είναι να μπει στην λίστα μας.

Ο καθρέφτης

Κοιταχτείτε πρόσωπο με πρόσωπο, σαν να κοιταζόσασταν στον καθρέφτη, και προσπαθείστε να κινηθείτε με τον ίδιο τρόπο που κινείται ο άλλος, αλλά και να κάνετε τις ίδιες γκριμάτσες.

Γλωσσοδέτες

Όσους και να πουν τα παιδιά μου δεν τους βαριούνται ποτέ! «Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή. Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή;». Προκαλέστε τα να το πουν όσο πιο γρήγορα μπορούνε! Τρελό γέλιο!!!

Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί

Άλλο ένα αγαπημένο, που κάνει τις διαδρομές με το λεωφορείο διασκεδαστικές για εμάς αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Τι λείπει;

Βγάλτε από την τσάντα σας 5 πράγματα (ο αριθμός εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού), ζητήστε από το παιδί να τα δει προσεκτικά και μετά να γυρίσει την πλάτη του. Βγάλτε ένα από τα αντικείμενα από το τραπέζι και ζητήστε του να σας πει τι λείπει.

Πρόσεξε μη πεις «ναι» ή «όχι»

Ο ένας ρωτάει και ο άλλος απαντάει. Προσοχή μόνο μη πείτε «ναι» ή «όχι» γιατί θα χάσετε.

Ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού

Ανοίξτε ένα από τα περιοδικά που θα βρείτε στο ιατρείο για παράδειγμα, ή αν κουβαλάτε κανένα στην τσάντα σας, βρείτε ένα αντικείμενο στις σελίδες του και ζητήστε από το παιδί να το ανακαλύψει ξεφυλλίζοντας το περιοδικό. Αν δεν θέλετε να πείτε τι ακριβώς είναι δώστε μια περιγραφή και διάφορα στοιχεία που μπορεί να το βοηθήσουν.

Η αλυσίδα των λέξεων και των ήχων

Σκεφτείτε ένα θέμα όπως για παράδειγμα τα ζώα. Ο πρώτος που θα ξεκινήσει θα πει το όνομα ενός ζώου, ο δεύτερος θα πει ένα ακόμη όνομα συν το προηγούμενο και πάει λέγοντας. Στόχος είναι να φτιάξετε μια αλυσίδα και να θυμηθείτε όσο περισσότερες λέξεις μπορείτε. Αντίστοιχα μπορείτε να κάνετε το ίδιο κάνοντας και διάφορους ήχους, που βγαίνουν από το στόμα ή απλά χτυπώντας παλαμάκια.

Ζωγραφική

Στο εστιατόριο, σε ένα ιατρείο, στην τράπεζα, όπου κι αν βρίσκεστε η ζωγραφική μπορεί να κρατήσει το παιδί απασχολημένο για αρκετή ώρα. Ειδικά αν έχετε να του δώσετε έναν διαφορετικό καμβά πάνω στον οποίο μπορεί να απλώσει μια πανδαισία χρωμάτων.

Παιχνίδια για να περάσει ο χρόνος ευχάριστα με τα παιδιά όταν βρισκόμαστε σε "κατάσταση αναμονής"!!!

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός