Μην προκαλέσεις έναν άνθρωπο με χιούμορ να σου μιλήσει σοβαρά...

Μην προκαλέσεις έναν άνθρωπο με χιούμορ να σου μιλήσει σοβαρά...

Τον άνθρωπο που έχει χιούμορ μην τον προκαλέσεις να σου μιλήσει σοβαρά.... Θα σε συνθλίψει η αλήθεια του.

Ο Λαός με τα παραπάνω λόγια, επιδεικνύει τους ανθρώπους με χιούμορ ως ανθρώπους με ευφυΐα.. Συνήθως όταν βλέπουμε ανθρώπους που το βασικό τους γνώρισμα είναι να κάνουν αστεία με σκοπό την διασκέδαση και ψυχαγωγία των άλλων, θεωρείται πως δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μια σοβαρή συζήτηση, αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Οι ερευνητές Gil Greengross και Geoffrey Miller από το Πανεπιστήμιο του New Mexico και ο Rod. A. Martin από το Πανεπιστήμιο του Western Ontario μελέτησαν μια ομάδα από φοιτητές κολεγίου, ζητώντας τους να δημιουργώντας ψεύτικα προφίλ ανθρώπων βασισμένοι σε συγκεκριμένες πληροφορίες και να προκαλέσουν άφθονο γέλιο με τις δραστηριότητές στου στα social media.

Στη συνέχεια, οι ίδιοι συμπλήρωσαν διάφορα τεστ γενικών γνώσεων, εξωστρέφειας, ευσυνειδησίας και κοινωνικότητας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γενικές γνώσεις ήταν ένας ισχυρός παράγοντας του χιούμορ, ανεξάρτητος από άλλες μεταβλητές. Ουσιαστικά, οι άνθρωποι που κάνουν χιούμορ μπορούν να «πιαστούν» από κάτι απλό και να συνδέσουν με κάτι άλλο, αστείο, πράγμα που υποδηλώνει μία ιδιαίτερη διανοητική ικανότητα.

Μία άλλη μελέτη με υπεύθυνους τους William E. Hauck και John W. Thomas του Πανεπιστημίου Bucknell, μελέτησαν 3 μεταβλητές: δημιουργικότητα, ευφυΐα και αίσθηση του χιούμορ. Βρήκαν ότι ενώ τα δύο πρώτα δεν εξαρτώνται μεταξύ τους, το χιούμορ όμως είχε άμεση σχέση και με τα δύο.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι χιούμορ: το χονδροειδές, το ανέκφραστο, το πρόστυχο, το τοπικό, το σκοτεινό, το σατυρικό, η παρωδία και το σουρεαλιστικό.
Κάποια είδη χιούμορ προϋποθέτουν υψηλότερο δείκτη ευφυίας σε σχέση με άλλα, όπως η σάτιρα.

Η σάτιρα είναι ένας από τους πιο «δύσκολους» τύπους του χιούμορ, γιατί, για να είναι πετυχημένη, βασίζεται στην ευφυΐα, καθώς το να κάνεις σάτιρα πρέπει να κατανοήσεις καλά κάτι, να είσαι δημιουργικός και να το παρουσιάσεις σωστά.

Ο Stephen Hawking, ένας από τους πιο λαμπρούς και ευφυείς επιστήμονες στον πλανήτη, είναι γνωστός για το σπιρτόζο χιούμορ του. Σύμπτωση; Μάλλον όχι. Είναι πιο πιθανό οι αστείοι άνθρωποι να είναι απλά εξυπνότεροι.

Τον άνθρωπο που έχει χιούμορ μην τον προκαλέσεις να σου μιλήσει σοβαρά.....  Θα σε συνθλίψει η αλήθεια του.

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός