Η Συγχώρεση είναι λύτρωση!

Η Συγχώρεση είναι λύτρωση!

Δεν γεννήθηκε ποτέ - Δεν πέθανε ποτέ - Απλώς επισκέφθηκε αυτόν τον πλανήτη Γη μεταξύ 11 Δεκεμβρίου 1931 και 19 Ιανουαρίου 1990.

Με αυτά τα κυριολεκτικά αθάνατα λόγια, ο΄Οσσο και υπαγορεύει τον επιτάφιό του και εγκαταλείπει τη βιογραφία του. Έχοντας προηγουμένως αφαιρέσει το όνομά του από τα πάντα, συμφωνεί τελικά να αποδεχτεί τo "Όσσο", εξηγώντας ότι προέρχεται από το "ωκεανικός" (oceanic) του Γουίλιαμ Τζέημς. Δεν είναι το όνομά μου αυτό, λέει, πρόκειται για ένα θεραπευτικό ήχο.

Αργότερα έδωσε επίσης κάποια έννοια στη λέξη ‘Όσσο’, προσθέτοντας, Η λέξη ωκεανικός περιγράφει την εμπειρία, τι γίνεται όμως με εκείνον που την βιώνει; Για τούτον χρησιμοποιούμε τη λέξη ‘Όσσο’.

Ο Osho με αυτά του τα λόγια: "Να συγχωρείς όχι γιατί πάντα οι άνθρωποι αξίζουν συγχώρεση...αλλά επειδή ΕΣΥ αξίζεις γαλήνη",

μας εξηγει ότι αν επίτρεψουμε το μίσος να εισέλθει μέσα μας το κακό που θα μας προκαλέσει είναι αναστρέψιμο, γι' αυτό είναι καλύτερο την υποθεση της εκδίκησης να την αφήσουμε στα χέρια της ζωής που γνωρίζει καλύτερα από εμάς τι πρέπει να συμβεί.

Να συγχωρείς όχι γιατί πάντα οι άνθρωποι αξίζουν συγχώρεση...αλλά επειδή ΕΣΥ αξίζεις γαλήνη!!  
Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός