Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το χαρτί της κουζίνας;

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το χαρτί της κουζίνας;

Δες παρακάτω έξι επιπλέον τρόπους που χρησιμοποιούμε το χαρτί κουζίνας:

Για να διατηρήσεις φρέσκα βότανα: Αν θες να διατηρήσεις φρέσκα βότανα στο ψυγείο, αποθήκευσε τα σε μια πλαστική σακουλα και βάλε μια νωπή χαρτοπετσέτα που θα τα προφυλάξει από τη ξήρανση.

Για να μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη: Αν η καστανή ζάχαρη δεν αποθηκεύτηκε αεροστεγώς και σκλύρηνε, τοποθέτησε βρεγμένο χαρτί κουζίνας καλύπτοντας την επιφάνεια του μπολ όλη τη νύχτα. Η υγρασία του χαρτιού θα επαναφέρει την ζάχαρη στην αρχική της μορφή.

Για να διατηρήσεις φρέσκο το ψωμί: Για να μη χαλάει η υγρασία το ψωμί σας, τυλίξτε το με στεγνό χαρτί κουζίνα και βάλτε το μέσα σε πλαστική σακούλα πριν το καταψύξετε.

Για να καθαρίσεις η ραπτομηχανή: Αν δημιουργήθηκε γράσο στη βελόνα της ραπρομηχανής σου και βαριέσαι να τη βγάλεις, χρησιμοποίησε μια χαρτοπετσέτα για να την καθαρίσεις.

Για να καθαρίσεις το ανοιχτήρι κονσέρβας: Φαντάζει πολύ δύκολο να καθαρίσεις εξονυχιστικά την λεπίδα ενός ανοιχτηριού, όμως για να διευκολυνθείς, κάνε πως πας να “ανοίξεις” μια χαρτοπετσέτα, στερέωσε το ανοιχτήρι πάνω στο χαρτί και στρίψτε το σαν να ανοίγεις ένα κουτί.

Για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από κερί: Αν πέσει υγρό κερί ή ζωγραφίσεις τα ρούχα σου ή το χαλί με κηρομπογιές, αφαίρεσε εύκολα και γρήγορα τους λεκέδες, τοποθετώντας ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας και πέρασε με το σίδερο από πάνω. Ο λεκές θα εξαφανιστεί!

Αν δεν έχεις φίλτρο καφέ: Αν σου τελείωσαν τα φίλτρα καφέ, αντικατάστησέ τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Για να είσαι σίγουρος ότι δε θα χυθεί, δοκίμασε το με δύο χαρτιά.

6 πράγματα που δεν ήξερες ότι κάνει το χαρτί της κουζίνας!

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός