Γάλα

Ψωμάκια αφρός για πολλές χρήσεις!

Μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς και χοτ ντογκ, σε στρογγυλή μορφή χάμπουργκερ και τσιζμπουργερ,απλα για να συνοδέψουν το φαγητο μας, και γενικά οπου μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
7 γρ. μαγιά (ένα φακελάκι)
2 κ.σ. ζάχαρη
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά χτυπημένα
5 κ.σ. μαλακό βούτυρο
11/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες

Μαζεύουμε ολα τα υλικά μας στο πάγκο.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά.

Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη.

Τα χτυπημένα αυγά

Συγγραφέας - Δημιουργός

Πανεύκολο γλυκό με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
1 1/2 κούπας μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
1/4 κούπας ζάχαρη
Για τη γέμιση:
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 λίτρο γάλα (όσο πάρει για τη κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Αλέθετε τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, υγρό, μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τέλεια πασχαλινά κουλουράκια!!!

Θα χρειαστούμε:

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο ή φυτίνη
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι

Διαδικασία:

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τσουρέκι πολίτικο!

Υλικά για 4 τσουρέκια:

1 κιλό αλεύρι Robin Hood (ίσως χρειαστεί 1 φλυτζάνι ακόμα)
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 ½ φλυτζάνι γάλα
1 πακέτο βούτυρο Lurpak (250 γρ)
6 αυγά
2 1 /4 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά μαστίχα
2 κουταλιές μαχλέπι
2 κουταλιές κακουλέ
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1/2 λεμόνι
Μαυροκούκι ή ασπρισμένα αμύγδαλα ή σουσάμι για ντεκόρ!

Συγγραφέας - Δημιουργός

Συνταγή για σπιτικά κοκάκια – Καλύτερα και από αγοραστά!!!

Υλικά
– 1 ½ φλ. αλεύρι
– ¾ φλ. ζάχαρη
– 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
– 1 βανίλια

Για τη γέμιση
– ¼ φλ. αλεύρι
– ½ φλ. ζάχαρη
– 1 φλ. γάλα
– 3 κρόκους αυγών

Για το γλάσο
– 300 γρ. κουβερτούρα
– 150 γρ. βούτυρο
– ½ φλ. νερό
– 2-3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα
– 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός

Κρουασανάκια μπουκιάς με φέτα ή λουκάνικο

Υλικά
για 40 κομμάτια
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει (πάνω κάτω 3 κούπες)

για τη γέμιση με τυρί
1 κούπα τυρί φέτα
ασπράδι από ένα αβγό
πιπέρι
δυόσμο(προαιρετικά)

λουκάνικα κομμένα στη μέση

για το άλειμμα
1 κρόκο
σουσάμι

115 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
με το σύρμα.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και ινδοκάρυδο

Υλικά συνταγής

250 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
180 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
100 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Συγγραφέας - Δημιουργός

Αφράτα σταφιδόψωμα

Υλικά
400 γραμ αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι αυγού
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο μαλακωμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200ml γάλα
σταφίδες ξανθές κατά βούληση η ποσότητα

Συγγραφέας - Δημιουργός