Βούτυρο

Ψωμάκια αφρός για πολλές χρήσεις!

Μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς και χοτ ντογκ, σε στρογγυλή μορφή χάμπουργκερ και τσιζμπουργερ,απλα για να συνοδέψουν το φαγητο μας, και γενικά οπου μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
7 γρ. μαγιά (ένα φακελάκι)
2 κ.σ. ζάχαρη
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά χτυπημένα
5 κ.σ. μαλακό βούτυρο
11/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες

Μαζεύουμε ολα τα υλικά μας στο πάγκο.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά.

Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη.

Τα χτυπημένα αυγά

Συγγραφέας - Δημιουργός

Πανεύκολο γλυκό με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
1 1/2 κούπας μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
1/4 κούπας ζάχαρη
Για τη γέμιση:
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 λίτρο γάλα (όσο πάρει για τη κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Αλέθετε τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, υγρό, μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Νουά κατσαρόλας λεμονάτο.

Υλικά

1.200 γρ. μοσχάρι νουά
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
το χυμό 2 λεμονιών
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
2 καρότα κομμένα σε μακρόστενα μπαστουνάκια
2 πατάτες κομμένες σε κύβους [προαιρετικά] [*]
600 ml ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε κατά μήκος το σκόρδο σε δοντάκια. Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαίρι εδώ κι εκεί και μπήγουμε μέσα τα δοντάκια σκόρδου.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τέλεια πασχαλινά κουλουράκια!!!

Θα χρειαστούμε:

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο ή φυτίνη
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι

Διαδικασία:

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τσουρέκι πολίτικο!

Υλικά για 4 τσουρέκια:

1 κιλό αλεύρι Robin Hood (ίσως χρειαστεί 1 φλυτζάνι ακόμα)
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 ½ φλυτζάνι γάλα
1 πακέτο βούτυρο Lurpak (250 γρ)
6 αυγά
2 1 /4 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά μαστίχα
2 κουταλιές μαχλέπι
2 κουταλιές κακουλέ
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1/2 λεμόνι
Μαυροκούκι ή ασπρισμένα αμύγδαλα ή σουσάμι για ντεκόρ!

Συγγραφέας - Δημιουργός

Πριγκιπική Βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

500 gr ΦΑΡΙΝΑ
250 gr ΒΟΥΤΥΡΟ
3 ΑΒΓΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ Γ B.POWDER
4 ΒΑΝΙΛΛΙΕΣ
4 Κ. Σ. ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ
4 Κ. Σ. ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ
4 Κ.Σ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΨΙΧΑ Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !
4 Κ. Σ. ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ
200 gr ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 Κ. Γ. ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 Κ. Γ. ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΕΜΟΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Συγγραφέας - Δημιουργός

ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Το καλύτερο κέρασμα για τη δουλειά την ημέρα της γιορτής σου
 

Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. κακάο

50 γρ. σοκολάτα (με τουλάχιστον 60% κακάο)

150 γρ. βούτυρο (μαλακό ή τύπου βιτάμ)

Συγγραφέας - Δημιουργός

Αφράτα σταφιδόψωμα

Υλικά
400 γραμ αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι αυγού
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο μαλακωμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200ml γάλα
σταφίδες ξανθές κατά βούληση η ποσότητα

Συγγραφέας - Δημιουργός