Αλεύρι

Ψωμάκια αφρός για πολλές χρήσεις! ioannidou Παρ, 06/29/2018 - 18:41

Μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς και χοτ ντογκ, σε στρογγυλή μορφή χάμπουργκερ και τσιζμπουργερ,απλα για να συνοδέψουν το φαγητο μας, και γενικά οπου μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
7 γρ. μαγιά (ένα φακελάκι)
2 κ.σ. ζάχαρη
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά χτυπημένα
5 κ.σ. μαλακό βούτυρο
11/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες

Μαζεύουμε ολα τα υλικά μας στο πάγκο.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά.

Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη.

Τα χτυπημένα αυγά

Συγγραφέας - Δημιουργός
Κουλουράκια μήλου ioannidou Τετ, 06/06/2018 - 11:49

Υλικά:

1 κούπα πολτό μήλου
1 κούπα ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ
λίγη κανέλα
αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε κουλουράκια

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά

Συγγραφέας - Δημιουργός

Ψαρονέφρι με σάλτσα από μανιτάρια και κρασί!

Τι θα χρειαστείς

1 κιλό ψαρονέφρι

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

226γραμ. ανάμεικτα μανιτάρια

¾ του φλιτζανιού ζωμό λαχανικών

½ του φλιτζανιού κρασί Marsala

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι

Πως θα το φτιάξεις

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τέλεια πασχαλινά κουλουράκια!!!

Θα χρειαστούμε:

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο ή φυτίνη
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι

Διαδικασία:

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τσουρέκι πολίτικο!

Υλικά για 4 τσουρέκια:

1 κιλό αλεύρι Robin Hood (ίσως χρειαστεί 1 φλυτζάνι ακόμα)
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 ½ φλυτζάνι γάλα
1 πακέτο βούτυρο Lurpak (250 γρ)
6 αυγά
2 1 /4 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά μαστίχα
2 κουταλιές μαχλέπι
2 κουταλιές κακουλέ
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1/2 λεμόνι
Μαυροκούκι ή ασπρισμένα αμύγδαλα ή σουσάμι για ντεκόρ!

Συγγραφέας - Δημιουργός

Συνταγή για σπιτικά κοκάκια – Καλύτερα και από αγοραστά!!!

Υλικά
– 1 ½ φλ. αλεύρι
– ¾ φλ. ζάχαρη
– 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
– 1 βανίλια

Για τη γέμιση
– ¼ φλ. αλεύρι
– ½ φλ. ζάχαρη
– 1 φλ. γάλα
– 3 κρόκους αυγών

Για το γλάσο
– 300 γρ. κουβερτούρα
– 150 γρ. βούτυρο
– ½ φλ. νερό
– 2-3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα
– 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός
Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι ioannidou Πέμ, 03/15/2018 - 10:00

Τι θα χρειαστούμε…

1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ.
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι…
1 κουτάκι μπύρα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
Πιπέρι

Πώς θα φτιάξουμε…

Το κουρκούτι…

Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, το αυγό, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο για να μην μας κάνει σβολάκια.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Κρουασανάκια μπουκιάς με φέτα ή λουκάνικο

Υλικά
για 40 κομμάτια
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει (πάνω κάτω 3 κούπες)

για τη γέμιση με τυρί
1 κούπα τυρί φέτα
ασπράδι από ένα αβγό
πιπέρι
δυόσμο(προαιρετικά)

λουκάνικα κομμένα στη μέση

για το άλειμμα
1 κρόκο
σουσάμι

115 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
με το σύρμα.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Ρεβανί παραδοσιακό

Τι θα χρειαστούμε…
Για το ρεβανί
4 αυγά
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. γιαούρτι
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
4 φλ. ζάχαρη
3 και 1/2 φλ. νερό
3 φλούδες λεμονιού
*Το ταψί που το ψήνω είναι 40Χ25 εκ.

Πώς θα το φτιάξουμε…

Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.

Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.

Συγγραφέας - Δημιουργός
Λαγάνα παραδοσιακή ioannidou Σάβ, 02/03/2018 - 20:54

Υλικά

• 900 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300 γραμ. αλεύρι σκληρό (δυνατό)
• 30 γραμ. μαγιά νωπή
• 600 - 650 γραμ. χλιαρό νερό
• 80 γραμ. ελαιόλαδο
• 25 γραμ. αλάτι
• 20 γραμ. ζάχαρη
• 100 γραμ. σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός