Ελαιόλαδο

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Υλικά

500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (μαζί με το κρεμμύδι)
2 σκ. σκόρδο λυωμένες
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 φέτα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
λίγο αλεύρι, σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός

Ψαρονέφρι με σάλτσα από μανιτάρια και κρασί!

Τι θα χρειαστείς

1 κιλό ψαρονέφρι

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

226γραμ. ανάμεικτα μανιτάρια

¾ του φλιτζανιού ζωμό λαχανικών

½ του φλιτζανιού κρασί Marsala

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι

Πως θα το φτιάξεις

Συγγραφέας - Δημιουργός

Νουά κατσαρόλας λεμονάτο.

Υλικά

1.200 γρ. μοσχάρι νουά
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
το χυμό 2 λεμονιών
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
2 καρότα κομμένα σε μακρόστενα μπαστουνάκια
2 πατάτες κομμένες σε κύβους [προαιρετικά] [*]
600 ml ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε κατά μήκος το σκόρδο σε δοντάκια. Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαίρι εδώ κι εκεί και μπήγουμε μέσα τα δοντάκια σκόρδου.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Φυσική κρέμα προσώπου από τα χεράκια μου με ροδόνερο και κερί μέλισσας!

Αυτή η κρέμα προσώπου είναι γνωστή και ως κρέμα του Γαληνού και είναι από τις πρώτες κρέμες που φτιάχτηκαν ποτέ. Είναι πλούσια ενυδατική κρέμα και είναι για όλους τους τύπους δέρματος.

Θα χρειαστείτε:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
2-3 κ.σ. ροδόνερο
2 κ.σ. μελισσοκέρι
2-3 αμπούλες βιταμίνη Ε

Παίρνουμε ένα καθαρό μπρίκι και σε μπεν μαρί, λιώνουμε το κεράκι μας. Μην βράσει όμως!

Έτσι όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε γρήγορα τα έλαια μας. Ξεκινάμε με το ελαιόλαδο.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Κρουασανάκια μπουκιάς με φέτα ή λουκάνικο

Υλικά
για 40 κομμάτια
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει (πάνω κάτω 3 κούπες)

για τη γέμιση με τυρί
1 κούπα τυρί φέτα
ασπράδι από ένα αβγό
πιπέρι
δυόσμο(προαιρετικά)

λουκάνικα κομμένα στη μέση

για το άλειμμα
1 κρόκο
σουσάμι

115 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
με το σύρμα.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τα ωφέλη της ελιάς!!!

Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Λαγάνα παραδοσιακή

Υλικά

• 900 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300 γραμ. αλεύρι σκληρό (δυνατό)
• 30 γραμ. μαγιά νωπή
• 600 - 650 γραμ. χλιαρό νερό
• 80 γραμ. ελαιόλαδο
• 25 γραμ. αλάτι
• 20 γραμ. ζάχαρη
• 100 γραμ. σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός

Χοιρινό φιλέτο κρασάτο με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Υλικά συνταγής

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
20 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια
20 βερίκοκα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια
1 1/2 κ.σ. κουκουνάρια
1/2 λίτρο ζωμό κότας
1 1/2 ποτήρια νερού κόκκινο κρασί [κατά προτίμηση Πόρτο]
1 στίκ κανέλας
1 πρέζα ξερό θυμάρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Συγγραφέας - Δημιουργός
Τα μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη! ioannidou Πέμ, 11/30/2017 - 09:48

Υλικά – μείγμα 1
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
80 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ σόδα
2 πορτοκάλια ξύσμα

Υλικά – μείγμα 2
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Υλικά για σιρόπι
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Μέθοδος Εκτέλεσης

Συγγραφέας - Δημιουργός

Μυστικά καθαριότητας

#1. Φρεσκάρετε εύκολα το ύφασμα του καναπέ σας ψεκάζοντας τον με μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, σκουπίστε τον με την ηλεκτρική σκούπα.

#2. Σταματήστε να αγοράζετε ακριβά ανταλλακτικά και τοποθετήστε απλά μια χνουδωτή κάλτσα πάνω από την σκούπα σας.
Το κόστος των ανταλλακτικών του Swiffer αυξάνεται συνεχώς. Οι χνουδωτές κάλτσες, ωστόσο, μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά πολύ πιο οικονομικά.

Συγγραφέας - Δημιουργός